Danas se obilježava Svjetski dan učitelja i Međunarodni dan djeteta.

Tim povodom Načelnik Općine Jajce Edin Hozan svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i odgajateljima i djeci Jajca uputio je čestitku u kojoj se kaže: Dragi i poštovani učitelji, učiteljice, nastavnici, nastavnice, profesori, profesorice, poštovani odgajatelji,  Povodom Svjetskog dana učitelja, 5. oktobra/listopada, želim Vam u ime Općine Jajce i u svoje lično ime uputiti čestitke i poželjeti Vam puno uspjeha u Vašem plemenitom zvanju. 

Vaša uloga u našem društvu od posebnog je značaja, jer naša djeca od Vas dobivaju potrebna znanja kako bi gradili sretnu budućnost i postali stručnjaci  i cijenjeni ljudi. Pred Vama je velika odgovornost i potrebno je puno entuzijazma i ljubavi, kako bi što uspješnije obavljali svoj nadasve odgovoran poziv. 

 Hvala Vam na svakodnevnom trudu, ustrajnosti i podršci koju pružate našim učenicima.

Hvala Vam na tome što škole činite mjestima u kojima se djeca osjećaju dobrodošlima, ohrabrenima i sretnima, a našim najmlađim Jajčanima vrtić činite slatkim početkom predškolskog obrazovanja. 

Želim da vam se zahvalim na svim postignutim rezultatima u dosadašnjem radu sa djecom, uz želju da i dalje stručno i sa ljubavlju obavljate svoj posao učitelja. Ponosni smo na Vašu plemenitu, ali i odgovornu profesiju. Još jednom čestitam Vam Vaš dan i želim Vam mnogo uspjeha i u ovoj školskoj godini.                                                                  

 Danas obilježavamo još jedan važan datum: Međunarodni dana djeteta. Djeca su naš poseban dar i trebaju našu podršku dok rastu. Zato danas djeci Općine Jajce čestitam Međunarodni dan djeteta,  a svim učiteljima čestitam Svjetski dan učitelja.