Poštovani sugrađani,

Pred nama su lokalni izbori na kojima će se birati općinski načelnik i vijećnici Općinskog vijeća Jajce. Ujedinjeni u Savez SDA-SBiH-A-SDA predložili smo aktuelnog načelnika Edina Hozana za novi mandat. Svojim radom, odnosom prema građanima, skromnošću i korektnošću, ali prije svega zbog dosadašnjeg dobro urađenog posla, on će nastaviti raditi na toj poziciji za dobrobit svih građana. Sigurni smo da ćete to prepoznati i dati mu punu podršku, kakvu je imao i u prethodna dva izborna procesa.

Ne manje važna su i mjesta u Općinskom vijeću Jajce. Dosadašnjim zajedničkim djelovanjem poslali smo snažnu poruku da samo zajedničkim radom možemo dati odgovor na političke i društvene izazove sa kojima se susrećemo. Vijeće treba biti podrška načelniku Edinu Hozanu, sa jasnim ciljevima i zadacima koje će postavljati pred njega, a koji će oslikavati stvarnu potrebu svih građana naše općine. Zato smo na našoj zajedničkoj listi predložili kandidate koji su spoj iskustva i mladosti, obrazovane i stručne kadrove, koji dolaze sa područja cijele općine i koji će znati prepoznati stvarni interes građana.

U narednih mjesec dana, sve do 15.11.2020. trajat će izborna kampanja. Naš put nije da se bavimo drugim političkim subjektima, mi ćemo se baviti konkretnim pitanjima i rješavanjem životnih potreba građana. U izbornu pobjedu i nastavak patriotskog, probosanskog puta Jajca, ne sumnjamo.