Načelnik Općine Jajce Edin Hozan posjetio je jajačke prvačiće i uz pokone, školski pribor i slatkiše, čokoladu i bombone, poželio im sretan početak osnovnog obrazovanja. Ove godine početak školske godine obilježen je u sasvim drugačijim okolnostima uzrokovanim korona virusom. Ipak, najmlađi školarci sa svojim učiteljicama pokazali su odgovornost, te ozbiljno shvatili i prihvatili propisane mjere.

Prvačići osnovnih škola „Berta Kučera“, „13. rujan“, „Jajce“ Kruščica i „Braća Jezerčić“, njih 183, obradovali su se prigodnim poklonima i uz prve pjesmice i sa mnogo znatiželje i radosti pričali su o svojoj školi.

Malim đacima prvacima Načelnik Hozan poželio je, prvo dobro zdravlje, mnogo dobrih ocjena i sretan i sladak polazak u školu.

U ovoj školskoj godini na području općine Jajce u prve razrede devetogodišnjeg obrazovanja upisana su 183 prvačića. Njih 72 nastavu pohađa u OŠ „Berta Kučera”, 51 prva znanja stiče u OŠ „13. rujan”, 48 ih nastavu  pohađa u OŠ „Jajce“ Kruščica, a 12 ih prva znanja stiče u OŠ „Braća Jezerčić”. Direktori jajačkih osnovnih škola Fikret Čančar, Iva Ladan, Sakib Emušić i Igor Lacić izrazili su zahvalnost Načelniku Edinu Hozanu na posjeti i do sada pruženoj podršci školama.

Općina Jajce je također obezbijedila školski pribor za djecu čiji roditelji nisu bili u mogućnosti isti kupiti, a obratili su se Općini Jajce za pomoć.