Dugo očekivano konstituisanje Općinskog vijeća Jajce danas je trebalo polučiti i prvi pravi rezultat rada, odnosno prvu redovnu radnu sjednicu.

Nakon što su vijećnici usvojili dnevni red i zapisnik sa konstituirajuće sjednice, predsjedavajući OV Josip Topić, po uzoru na svog prethodnika, prekinuo je sjednicu zbog, navodno, neusaglašenog stava po tačkama dnevnog reda.

Kolegij OV Jajce koji je zasjedao pred samu sjednicu, te je usaglasio stavove i predložio imena za rad u komisijama Općinskog vijeća, a predsjedavajućem i Klubu vijećnika HDZ očito nije bilo do rada za dobrobit građana, te su napustili sjednicu, ostavljajući u sali Općinskog vijeća 15 vijećnika, općinskog načelnika, direktore javnih ustanova i preduzeća, predstavnike udruženja i prisutne građane da svjedoče političkoj bahatosti HDZ.

Još jednom pozivamo sve političke subjekte u Općinskom vijeću Jajce da se svi odgovorno odnosimo spram rada i naše obaveze da svojim političkim djelovanjem doprinosimo boljem životu građana naše Općine.