Izbori su nam sve bliže pa time je i centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije u Jajcu najavio skoro održavanje izbora. U prepunoj sali Doma kulture u Jajcu pred više stotina članova i simpatizera Stranke, te uz prisustvo predsjednika SDA BiH Bakira Izetbegovića te kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića u predivnoj atmosferi održan je centralni predizborni skup. U uvodnom obraćanju predsjednik OO SDA Jajce gospodin Edin Hozan zahvalio se članovima i simpatizerima na velikom prisusustvu ali i podršci koju su pružili tokom predizborne kampanje. Također se zahvalio predsjedniku Izetbegoviću i ostalim visokim gostima koji su podržavali i koji će podržavati Jajce i Jajčane na putu rada za njihovu dobrobit.

Izetbegović je u svom obraćanju najavio nastavak započeti reformi još jače i čvršće ulaganje u namjensku industriju i ostale privredne grane te iskorištavanje mogućnosti ulaganja u infrastrukturne projekte autoputeva od akciza. Osvrnuo se i na političke subjekte koji vode destruktivnu politiku prema Bosni i Hercegovini najavljujući i dalje čvrst stav očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svakog pedlja Bosne i Hercegovine.

Kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva Šefik Džaferović zahvalio se Jajčanima na podršci te izrazio zadovoljstvo što je u nekoliko mjeseci dva puta bio gost u Jajcu. On je najavio dalji napredak u provedbi reformi i velike aktivnosti koje će dati rezultate u poboljšanju životnog standarda u našoj zemlji. Nakon toga predstavljene su liste za kantonalnu skupštinu, Federalni parlament i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH a obratili su se Tahir Lendo, Melika Mahmutbegović i Dževad Agić. Prema svemu što se večeras moglo vidjeti nema sumnje da je SDA SNAGA NARODA i da u izbornu pobjedu u nedjelju nema nikakve sumnje.