Sinoć, 27.6.2024 godine, održana je 3. sjednica Odbora OO SDA Jajce na kojoj je, između ostalih tema, razmatran i usvojen prijedlog liste kandidata za Općinsko vijeće Jajce i prijedlog kandidata za načelnika Općine, na predstojećim lokalnim izborima 6. oktobra. Listu predstavlja spoj iskustva i nove energije. Zajedničko djelovanje svih mjesnih odbora, rukovodstva Stranke, kadrovske komisije, te mnogih prijatelja i saradnika Stranke, rezultirao je okupljanjem na jednom mjestu nekoliko iskusnih lokalnih političkih aktivista i većeg broja mladih, obrazovanih i agilnih kandidata, na koje će biti preneseno veliko političko znanje i iskustvo u narednom periodu. Razmatrani su i uzeti u obzir mnogi kriteriji, poput teritorijalne zastupljenosti, zakonske obaveze brige o manje zastupljenom spolu, jačine baze kandidata, ličnog integriteta i individualne političke snage kandidata, te obaveza stalnog podmlađivanja i obnavljanja u ovoj oblasti. Zadatak nosioca liste dodjeljen je profesoru Mevzudinu Duranoviću, iskusnom i dokazanom stranačkom aktivisti, trenutno predsjedniku našeg kluba u Općinskom vijeću. Zajedničko je mišljenje da lista ima veliki potencijal i da će ostvariti najbolje rezultate u oktobru.

Kandidat Stranke demokratske akcije Jajce za načelnika Općine je Edin Hozan, koji ovu važnu funkciju uspješno obavlja tri uzastopna mandata. Podrška građana Općine, članstva i aktivista Stranke, postignuti značajni rezultati u prethodnim mandatima rezultirali su jednoglasnom podrškom za kandidaturu i pozitivnim prognozama za osvajanje novog mandata.

Stranka demokratske akcije Jajce predano nastavlja svoje aktivnosti na ovom i na drugim poljima u našoj lokalnoj zajednici, o čemu ćemo redovno obavještavati javnost.

Svim članovima Stranke, našim prijateljima i saradnicima koji su učestvovali i pomogli da uspješno završimo ovu fazu kandidovanja, iskreno se zahvaljujemo i pozivamo sve na nastavak aktivnosti koje slijede.