Sinoć je u Velikoj sali Općine Jajce održana tribina na temu “Politika i mladi”.

Prisutnima su se obratili načelnik Općine Jajce Edin Hozan, ministar u Ministarstvu privrede SBK Nisvet Hrnjić, zastupnik u Federalnom parlamentu Bajro Makić, predsjednik Kluba vijećnika OO SDA Jajce Mevzudin Duranović i najmlađi vijećnik u Općinskom vijeću Jajca Salahudin Crnac.

U svojim obraćanjima govorilo se o samim počecima, kako i na koji način je izgledao povratak Bošnjaka u Jajce, te je on bio mnogo drugačiji od očekivanog. U određenim situacijama bila je ugrožena i sama sigurnost povratnika, što je nas tada mlade aktiviste Asocijacije mladih OO SDA Jajce, natjeralo da se aktivnije uključimo u političko djelovanje kako bi na jedan demokratski i ustavni način obezbjedili ravnopravno učešće u vlasti.

U to vrijeme svi akteri politike bili su članovi Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije Jajce, što je svima nama bila jedna polazna tačka u političkoj karijeri.

Sada smo najbitniji politički faktor u Jajcu s najviše vijećnika i svojim načelnikom.

Sve ovo, vama mladim ljudima, treba da služi kao podstrek kako bi se odlučili aktivnije baviti politikom, jer kako god svaki privredni subjekt treba da ima radnike kako bi ostvarili određene poslovne ideje, tako i država treba odgovorne i mlade političare kako bi organizovali i vodili državu.

Kako bi na najbolji način uspjeli dočarati šta znači političko djelovanje uzimamo za primjer naš grad Jajce, koji nije bio otvoren za sve one koji su željeli da ga posjete, ali naše političko djelovanje od 2004. godine učinilo je da Jajce postane jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Sada se svi posjetioci koji posjete naš grad osjećaju ugodno, sigurno i lijepo.

Isto tako, Jajce prednjači u izdvajanju sredstava za poljoprivredu, prvo stambeno zbrinjavanje mladih, vodosnabdijevanju naših sela, poticajima za mlade, stipendiranju studenata, te još mnogo drugih infrastrukturnih projekata, a sve to plod je jedne iskrene, kvalitetne i korektne politike Stranke demokratske akcije Jajce.

Sve ovo, do sada urađeno, neće imati smisla ako ne odgojimo mlade generacije političara koji će znati cijeniti urađeno i koji će nastaviti voditi državotvornu politiku na zadovoljstvo svih građana.

Zato je potrebno vaše aktivno učešće u politici, jer na vama ostaje država, a mi želimo biti sigurni da je ostavljamo u pravim rukama.