Danas je prvi dan nove školske godine.

Tim povodom svim školarcima i prosvjetnim radnicima čestitku za sretan početak uputio je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

U čestitci se kaže: Dragi učenici, poštovani nastavnici i profesori, danas je za sve nas važan dan. Školsko zvono napokon je označilo povratak u školske klupe i ovaj početak po mnogo čemu je poseban. Upućujem vam iskrene čestitke siguran da ćete na najbolji način, znanjem, odgovoriti svim izazovima koji su pred vama.  Želim vam što uspješniju školsku godinu, a našim najmlađim sugrađanima upućujem toplu dobrodošlicu u najuzbudljivije razdoblje njihovog života i želim da im polazak u školu, iako u ovakvim okonostima, ipak na naljepši način ispuni djetinjstvo. 

Dragi školarci, budite vrijedni, slušajte svoje učitelje i bez straha krenite u nove izazove znanjem i odgovornošću. Marljivo učite, nižite uspjehe i tako svoje roditelje učinite ponosnim. Uživajte u radostima djetinjstva i neka su vam sretni školski dani! Poštovani prosvjetni radnici, vaša profesija je plemenita, a vaša  zadaća je  jedna od najodgovornijih i najzahtjevnijih.

Siguran sam da ćete i u ovoj školskoj godini učiniti sve da naše škole budu mjesto radosti, učenja, novih prijateljstava i drugarstva.

Zato Vam želim da u novoj školskoj 2021/2022. godini svojim savjesnim i odgovornim ponašanjem, čuvate i zdravlje ali i znanje i na taj način, obrazovanjem novih generacija, pomognete razvoju svoga grada. Sretan početak i uspješna nova školska godina!